Re: životní pojšitění a DPFO
Záleží na tom, zda původní pojistka bude zrušena.
Pozor, záleží ne na tom, co říkají v pojišťovně, ale co bude nakonec v papírech. Občas se to hodně liší.
Také za mnou přišel nový zástupce pojišťovny a přesvědčil mě, že původní pojistka nevyhovuje. A že stačí malé změny v původní. Když přišel následně, už měl "jen" novou smlovou.
Stará smlouva opravdu nevyhovovala, vlastně bych dostala plnění jen za ztrátu končetiny (nebo ztrátu hlavy :-))
Nová pojistka měla plnění na cca 8 stran, od bolísky na palečku počínaje. Tak jsem starou smlouvu zrušila. Jen teď už nevím, proč bych měla novou uzavřít.
Pokud už jste zrušila, pak pokud bylo vyplaceno odbytné, jste povinna dodanit původní odpočty a to v DP za rok 2011.
Závisí na to, vče je to zhodnocení výhodnější.
Můžete popsat blíže?
Paní V. už zjistila, že není vše zlato, co se třpytí a proto s uzavřením nové pojistky váhá.
Zrušila bych ji asi i bez nové nabídky. Měla jsem ji uzavřenou ještě z doby, kdy žádné odečty na daních nebyly. A z důvodu, že jsem chtěla být pojištěná z rodinných důvodů. Ne proto, abych s životní pojišťovnou investovala.
Přeji hezký večer, utíkám teď investovat do jedné z mála věcí, které se vyplatí. Přijela mi na víkend dcera, tak jdu rodině udělat večeři :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 8. 2011 13:05
Dobrý den,
v daňovém přiznání DPFO si uplatňuji odečitatenou položku - životní pojištění. teď mi pojišťovna nabídla lepší zhodnocení, neboli větší výnos ze životní pojistky, prostě lepší variantu. Nevíte někdo, zda by se neměla nějak přehodnotit odečitatelná položka za předchozí roky nebo to nějak dodanit?