Re: Zrušení prac. poměru ve zkuš.době
Ano, rozumím vám a děkuji za reakci. Ale i ÚP zajímá kdo komu "oznámení o ukončení" předložil, i když se jednalo o zkušební dobu (moje vlastní zkušenost). Jde mi o to, že zrušení prac. poměru ve zkušební době - par.66 ZP v platném znění - může proběhnout 1)ze strany zaměstnavatele, 2)ze strany zaměstnance, 3)dohodou mezi oběma stranami. Máte někdo zkušenost? Je to prý novinka, která plyne z poslední velké úpravy ZP (???), ale málo se o tom ví. Takový dokument je pak lepší mít v ruce když jde člověk na ÚP, a to přesto, že toto zrušení ve zkušební době je platné i při ústní formě. Celá situace má pak vliv na výši příspěvku v nezaměstnanosti. Díky moc.
ZP upravuje vztah zaměstnavatel - zaměstnanec. Z toho pohledu je úplně jedno, kdo a proč ukončil ve zkušební době. Prostě PP skončil. Není potřeba uvádět důvod a není potřeba, aby druhá strana "souhlasila". A není to žádná novinka.To co popisujete budou nějaké mentální kotrmelce úředníků z ÚP.
To se mýlíte - dohodou můžete skončit prac. poměr, ale to nebude zrušení ve zkušební době.
Váš podpis je nutný na dohodě. U zrušení nebo výpovědi ze strany zaměstnavatele jen podepisujete příjetí.
Ohledně podpory - viz:
http://www.mpsv.cz/cs/10500
čili z toho vyplývá, že pro zaměstnance je lepší, když zruší zaměstnavatel (pokud nemá zaměstnanec některé ty uvedené vážné důvody)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
14. 8. 2011 18:57
Dobrý den, je prosím rozdíl když ve zk.době dá zaměstnavatel výpověď mě nebo když já jemu? Má smysl trvat na uvedení něčeho takového ve výpovědi? Třeba kvůli odpoře v nezaměstnanosti..
Prý existuje "výpověď ve zkuš.d." a "dohoda o ukončení ve zk.době".
Také mi někdo radil,že je nerozum na této listině podepisovat že "souhlasím", nejlépe je nepodepisovat vůbec...