Zrušení prac. poměru ve zkuš.době

• (neregistrovaný)

14. 8. 2011 18:57

Dobrý den, je prosím rozdíl když ve zk.době dá zaměstnavatel výpověď mě nebo když já jemu? Má smysl trvat na uvedení něčeho takového ve výpovědi? Třeba kvůli odpoře v nezaměstnanosti..
    Prý existuje "výpověď ve zkuš.d." a "dohoda o ukončení ve zk.době".
    Také mi někdo radil,že je nerozum na této listině podepisovat že "souhlasím", nejlépe je nepodepisovat vůbec...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 8. 2011 20:24

yx (neregistrovaný)

Re: Zrušení prac. poměru ve zkuš.době
      Celé je to naprostý nesmysl, protože ve zkušební době se pracovní poměr ruší, protože výpověď by znamenala 2 měsíce výpovědní doby.

• 14. 8. 2011 20:55

KláraZ. (neregistrovaný)

Ano, rozumím vám a děkuji za reakci. Ale i ÚP zajímá kdo komu "oznámení o ukončení" předložil, i když se jednalo o zkušební dobu (moje vlastní zkušenost). Jde mi o to, že zrušení prac. poměru ve zkušební době - par.66 ZP v platném znění - může proběhnout 1)ze strany zaměstnavatele, 2)ze strany zaměstnance, 3)dohodou mezi oběma stranami. Máte někdo zkušenost? Je to prý novinka, která plyne z poslední velké úpravy ZP (???), ale málo se o tom ví. Takový dokument je pak lepší mít v ruce když jde člověk na ÚP, a to přesto, že toto zrušení ve zkušební době je platné i při ústní formě. Celá situace má pak vliv na výši příspěvku v nezaměstnanosti. Díky moc.

• 14. 8. 2011 22:40

Katka2 (neregistrovaný)

ZP upravuje vztah zaměstnavatel - zaměstnanec. Z toho pohledu je úplně jedno, kdo a proč ukončil ve zkušební době. Prostě PP skončil. Není potřeba uvádět důvod a není potřeba, aby druhá strana "souhlasila". A není to žádná novinka.To co popisujete budou nějaké mentální kotrmelce úředníků z ÚP.

• 15. 8. 2011 9:53

pája

to tedy asi ne, protože pokud ukončí- zruší PP zaměstnanec, tak obdrží sníženou podporu, pokud mu to udělá zam-tel, podpora se nekrátí, jde o novelizované znění zákona o zaměstnanosti a ne o nějaké kotrmelce.

• 15. 8. 2011 15:33

Katka2 (neregistrovaný)

Odvolávám kotrmelce, nechala jsem se unést vzpomínkou na poslední jednání s ÚP, kde úřednice vykazovala vysokou míru kreativity při výkladu zákona. Pro tazatelku - nehledejte v zákoníku práce, ale v zákoně o zaměstnanosti.

• 15. 8. 2011 13:34

atreus

To se mýlíte - dohodou můžete skončit prac. poměr, ale to nebude zrušení ve zkušební době.
      Váš podpis je nutný na dohodě. U zrušení nebo výpovědi ze strany zaměstnavatele jen podepisujete příjetí.
      Ohledně podpory - viz:
      http://www.mpsv.cz/cs/10500

čili z toho vyplývá, že pro zaměstnance je lepší, když zruší zaměstnavatel (pokud nemá zaměstnanec některé ty uvedené vážné důvody)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).