Re: nárok na odstupné
Zaměstnavatel možná myslel situaci, že pokud byste si našla jiného zaměstnavatele dříve a chtěla tak skončit před uplynutím výpovědní doby, vyhověl by vám a mohli byste se domluvit na skončení dohodou dříve. S dohodou by pravděpodobně souhlasil pod podmínkou, že by v ní nebyly uvedeny důvody, které zakládají nárok na odstupné. Na takovou případnou dohodu si dejte pozor. To byste opravdu nárok na odstupné neměla. Když by ale v dohodě byl uveden důvod nadbytečnost, nárok na odstupné byste měla i při takovéto dohodě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 8. 2011 19:27
Dostala jsem od zaměstnavatele výpověď podle § 52 p. c
s dvouměsíční výpovědní lhůtou .Zaměstnavatel mi poskytl pracovní volno na hledání pracovního místa,zároveň mi sdělil,že pokud si najdu nový PP ,kde by mne zaměstnali před uplynutím výpovědní lhůty nemám nárok na odstupné. Mám nárok na odstupné pokud si najdu nový PP během těchto dvou měsíců ?