Re: trvalý pracovní poměr - výpověĎ důch
>V září r. 2010 mě býl přiznán řádný starobní důchod,
>zaměstnavateli jsem jen oznámiila danou skutečnost,
>pracovní poměr mě ukončen nebyl / ústně jsem se
>zaměstnavatelem dohodla, že budu pracovat normálně dál, na
>stejné funkci, /září tohoto roku jsem se v kuloárech
>dozvěděla , že mě bude pr. poměr ukončen 31.12.2011,
>můj dotaz zní je přiznání důchodu důvod k rozvázání
>pr. poměru ? jakou formou? jakou výpověď mohu očekávat?
>budu mít nárok na odstupné ?, jen podotýkám, že firmě
>se daří velmi dobře, organizační změny se nechystají.
Re: trvalý pracovní poměr - výpověĎ důch
Přiznání starobního důchodu nic nemění na Vašem pracovním poměru, normálně pracujete dále a jste posuzována jako kterýkoliv zaměstnanec. To znamená, že i případné ukončení pracovního poměru se musí řídit zákoníkem práce a bez důvodu s Vámi nemohou nic ukončit. Dejte pozor na podepisování jakýchkoliv dohod, aby s Vámi nějak nezatočili. Pokud vymyslí důvody nadbytečnosti či reorganizace, máte samozřejmě nárok na odstupné.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 9. 2011 22:50
V září r. 2010 mě býl přiznán řádný starobní důchod, zaměstnavateli jsem jen oznámiila danou skutečnost, pracovní poměr mě ukončen nebyl / ústně jsem se zaměstnavatelem dohodla, že budu pracovat normálně dál, na stejné funkci, /září tohoto roku jsem se v kuloárech dozvěděla , že mě bude pr. poměr ukončen 31.12.2011,
můj dotaz zní je přiznání důchodu důvod k rozvázání pr. poměru ? jakou formou? jakou výpověď mohu očekávat? budu mít nárok na odstupné ?, jen podotýkám, že firmě se daří velmi dobře, organizační změny se nechystají.