Re: datum odchodu v personalistice POHOD
V POHODĚ nepracuji, ale jako den odchodu zadávám poslední den, kdy byl v práci (nebo i víkendové dny, pokud se mi jako nyní stalo, že zaměstnankyně odcházela do předčasného důchodu od neděle a požádala o ukončení pracovního poměru k sobotě)
U odhlášek je to stejné - tj. datum skončení...
Sleva na dani nenáležela od měsíce, kdy byla doručena výpověď, uzavřena dohoda o ukončení PP či zrušení ve zkušební době - nemůže to být ono?
AHA, jak došlo k ukončení to vlastně nevím, vše je na OSSZ, jen vím datum odchodu.... je možné, že to bylo na výpověď.... Na stránkách OSSZ jsem si našla nárok na slevu, možná kdybybych hledala dál, objevím i něco jako "sleva nenáleží"...Moc děkuji, aspoň nebudu zítra za úplného blba :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 9. 2011 11:11
Dobrý den, prosím o radu, jak správně postupovat v POHODĚ. Pracovní poměr 1.1.2009-31.12.2009, z výplatní pásky je jasné, že je odpracováno 23 dní, tedy i toho 31.12. byla v práci. V POhODĚ je datum odchodu 31.12.2009. V soupisu mimořádných slev je i tato zaměstnankyně, kontrola to však napadla, že slevu je možné uplatnit jen za zaměstnance, který byl zaměstnán po celý kalendářní měsíc. Můžete mi prosím poradit, co tedy uvádíte jako den odchodu ? poslední den zaměstnání (31.12.2009), nebo až ten další, kdy už opravdu není zaměstnán (1.1.2010) ? A na odhlášce je datum skončení, nevím jestli se tím myslí poslední pracovní den.. už jsem z toho celá zmatená...