Výpověd

• (neregistrovaný)

10. 9. 2011 7:16

Dobrý den,před rokem jsem byl zařazen do projektu evropský soc.fond.Nyní rok pracuji na dobu neurčitou pod zaměstnavatele,který pobírá na mě z fondu dotace.Našel jsem si novou práci do které musím nastoupit do týdne.Zaměstnavatel mě nechce pustit a vyhrožuje mi,že když nepříjdu do práce,tak mi dá všechno k úhradě.Můžete mi poradit.Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 9. 2011 8:29

Karl_von (neregistrovaný)

Re: Výpověd
      Nemůžeme, protože pokud zaměstnavatel není ochoten se s Vámi dohodnout a pustit Vás, není jiné cesty než klasická výpověď.

• 10. 9. 2011 18:47

yx (neregistrovaný)

A jen doplním, že pokud přestanete chodit do práce, zaměstnavatel po vás opravdu může požadovat náhradu veškeré škody, která mu vznikla.

• 10. 9. 2011 19:00

vlastikkk (neregistrovaný)

Děkuji za odpověd,ale ještě bych se chtěl zeptat,co mě zaměstnavatel může udělat,když nepřijdu do práce a dá mi § 54.

• 10. 9. 2011 19:26

alen1 (neregistrovaný)

Vy si opravdu myslíte, že když na vás zaměstnavatel získal dotaci z ESF, že vám to nějak usnadní?
      On vám jen tak výpověď nedá.
      Jak se kdysi říkalo "nemůžete si z práce dělat holubník".
      Dobrovolně jste podepsal pracovní smlouvu a teď tvrdíte, že ji nemusíte dodržovat.

• 10. 9. 2011 19:43

yx (neregistrovaný)

Jen blázen by vám dával § 54
      § 54
      Zákaz výpovědi podle § 53 se nevztahuje na výpověď danou zaměstnanci
      a) pro organizační změny uvedené v § 52 písm. a) a b); to neplatí v případě organizačních změn uvedených v § 52 písm. b), jestliže se zaměstnavatel přemísťuje v mezích místa (míst) výkonu práce, ve kterých má být práce podle pracovní smlouvy vykonávána,
      b) z důvodu, pro který může zaměstnavatel okamžitě zrušit pracovní poměr, pokud nejde o zaměstnankyni na mateřské dovolené nebo o zaměstnance v době čerpání rodičovské dovolené do doby, po kterou je žena oprávněna čerpat mateřskou dovolenou; byla-li dána zaměstnankyni nebo zaměstnanci z tohoto důvodu výpověď před nástupem mateřské dovolené (rodičovské dovolené) tak, že by výpovědní doba uplynula v době této mateřské dovolené (rodičovské dovolené), skončí výpovědní doba současně s mateřskou dovolenou (rodičovskou dovolenou),
      c) pro jiné porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci [§ 52 písm. g)], pokud nejde o těhotnou zaměstnankyni, zaměstnankyni čerpající mateřskou dovolenou nebo o zaměstnance anebo zaměstnankyni, kteří čerpají rodičovskou dovolenou.

Ale jinak jsem vám napsala výše, co vám udělá - bude po vás vymáhat veškeré škody , které mu nechozením do práce způsobíte, bude vám psát áčka, potom vám okamžitě zruší pracovní poměr a toto vám zapíše do potvrzení o zaměstnání.

• 10. 9. 2011 19:50

alen1 (neregistrovaný)

Pěkná budoucí vizitka!
      Já bych takového zaměstnance nechtěla ani náhodou.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).