Re: Dohoda o pr. činnosti- prosím
nárok na dovolenou by byl, kdyby to bylo napsáno ve smlouvě, nebo v nějakém vnitřním předpise firmy, kolektivní smlouvě apod. Zkrátka lze se na tom se zaměstnavatelem domluvit.
Zdravotní a sociální pojištění se platí za stejných podmínek jako u normálního prac poměru, takže nárok na nemocenskou máte. V případě zdravotního pojištění se musí odvést alespoň z minimální mzdy, takže pokud bude příjem pod 8000, tak na to zaměstnavatele upozorněte. (teda pokud nemáte jiné příjmy, kde se odvádí pojistné) ....nejsem si ale jistá, zda minimální pojistné platí i pro ČID
>mám nabídku práce, ale ne pracovní poměr, ale dohodu o
>pracovní činnosti, zatím na 4 hodiny. Tím pádem asi
>nemám nárok na dovolenou, ale nevím, jak je to s
>nemocenskou, mám nárok ?
>A jinak pro důchodové pojištění je to stejné jako u
>pracovního poměru ? Mám ČID. Děkuji za odpověď
Re: Dohoda o pr. činnosti- prosím
pro ČID (invaliditu prvního stupně) neplatí minimální vyměřovací základ
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 9. 2011 11:44
mám nabídku práce, ale ne pracovní poměr, ale dohodu o pracovní činnosti, zatím na 4 hodiny. Tím pádem asi nemám nárok na dovolenou, ale nevím, jak je to s nemocenskou, mám nárok ?
A jinak pro důchodové pojištění je to stejné jako u pracovního poměru ? Mám ČID. Děkuji za odpověď