Dohoda o pr. činnosti- prosím

• (neregistrovaný)

12. 9. 2011 11:44

mám nabídku práce, ale ne pracovní poměr, ale dohodu o pracovní činnosti, zatím na 4 hodiny. Tím pádem asi nemám nárok na dovolenou, ale nevím, jak je to s nemocenskou, mám nárok ?
    A jinak pro důchodové pojištění je to stejné jako u pracovního poměru ? Mám ČID. Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 9. 2011 13:47

jana h (neregistrovaný)

Re: Dohoda o pr. činnosti- prosím
      nárok na dovolenou by byl, kdyby to bylo napsáno ve smlouvě, nebo v nějakém vnitřním předpise firmy, kolektivní smlouvě apod. Zkrátka lze se na tom se zaměstnavatelem domluvit.
      Zdravotní a sociální pojištění se platí za stejných podmínek jako u normálního prac poměru, takže nárok na nemocenskou máte. V případě zdravotního pojištění se musí odvést alespoň z minimální mzdy, takže pokud bude příjem pod 8000, tak na to zaměstnavatele upozorněte. (teda pokud nemáte jiné příjmy, kde se odvádí pojistné) ....nejsem si ale jistá, zda minimální pojistné platí i pro ČID

>mám nabídku práce, ale ne pracovní poměr, ale dohodu o
      >pracovní činnosti, zatím na 4 hodiny. Tím pádem asi
      >nemám nárok na dovolenou, ale nevím, jak je to s
      >nemocenskou, mám nárok ?
      >A jinak pro důchodové pojištění je to stejné jako u
      >pracovního poměru ? Mám ČID. Děkuji za odpověď

• 12. 9. 2011 13:49

jp2 (neregistrovaný)

I při DPČ můžete mít nárok na dovolenou, jen to musí být v ní písemně sjednáno. Nárok je i na nemoceskou (pokud nebudete mít zaměstnání malého rozsahu, což je pod 2000 Kč hrubého)

• 12. 9. 2011 20:58

xJ (neregistrovaný)

pro ČID (invaliditu prvního stupně) neplatí minimální vyměřovací základ

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).