Re: Příplatek SO+NE brigádníci????
Dobrý večer moc děkuji, ale teď jsem našla článek ve kterém je uvedeno, že se to týká uplně všech zaměstnaců, ale o pracovní smlouvě, či dohodě není uvedeno nic. Měli jsme kontrolu z úřadu práce a Ti tvdí že dle §118 ZP to musíme proplácet všem, tak nevím a pročítala jsem i diskuze tady a každý říká něco jiného. Už nevím co s tím, 10% není zas tak moc, ale na druhou stranu......
Re: Příplatek SO+NE brigádníci????
Nechci vám brát iluze o vědomostech referentů na ÚP, ale řekla bych, že ÚP vůbec nepřísluší kontrolovat příplatky za práci. Kontrola dodržování ZP je věcí Inspektorátu práce, nikoli ÚP, kde bohužel referenti občas nevědí ani to, co by vědět měli, natož něco, co se netýká jejich práce. §118 ZP se týká příplatků ke mzdě,
při DPP a DPČ vyplácíte nikoli mzdu, ale odměnu.
Přečtěte si §77 ZP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
12. 9. 2011 20:31
Dobrý den, prosím Vás příplatek za soboty a neděle ve výši min.10% se týká i brigádníků pracujících na dohodu o provedení práce a důchodkyně která procuje na základě dohody o pracovní činnosti již několik let a vypomáhá hlavně o víkendu??
Moc děkuji za odpověď nějak jsem to nepochopila, asi
V diskuzích nacházím rozdílné názory, tak prosím, prosím o radu Markéta