Re: OT: proč je tolik dotazů na příbuzné
nemyslím si, že se jedná o závist
ale jedná se o to, že když už je někdo u koryta, tak si chce z toho koryta zabezpečit i svou rodinu (např. dnes dotaz na starostu a účetní nebo poslanci a jejich poradci a to je dnes a denně, co se provalí z různým ministerstev a je toho asi víc, co se na veřejnost neprovalí)
Já si myslím, že v případě dotazu na účetní manželku starosty nejde o závist, dotaz se týkal toho, zda nejde o střet zájmů.
Co se týče zaměstnávání rodinných příslušníků - nemyslím si, že by šlo vždy o závist. Spíš jde o to, že jako zaměstnanci musíme občas být svědky toho, jak těmto rodinným příslušníkům je tolerována spousta věcí, zatímco nás "zdupou" za každou maličkost. A mnohdy zaměstnanci musí pracovat i za ty rodinné příslušníky, kteří mají platy mnohdy vyšší za minimum práce. A to je možná to, co lidi štve.
Souhlasím s Vámi Renato, mám stejnou zkušennost. Manželka majitele zaměstnaná za 45 tis. a nikdy jsme ji nikdo neviděl, protože bydleli v Praze a firma sídlila asi 40 km za ní, přeci nebude někam jezdit. A když jsem potřebovala odnést přiznání na finančák, který měla za rohem, nemohla a já jela do Prahy a zpátky....Není to závist, to určitě ne. Jen obyčejná lidská potřeba spolupracovat a pomoci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
14. 9. 2011 10:09
Jen mimo diskuzi.
Proč se najednou "vyrojily" dotazy, kdo koho, za jakých podmínek zaměstnává, zejména v rámci manželekl, dcer apod.
To opravdu jsme národ závistivců?