Re: ukončení RD a nástup na nemocenskou
Sorry, ale při textu
"mám v úmyslu nastoupit ihned na nemocenskou do konce roku" dostávám husí kůži a opravdu se mi nechce odpovídat. Myslím, že podobně na tom budou i další kolegové na tomto foru.
Co požádat zaměstnavatele o ukončení pracovního poměru dohodou k 5.11.2011?
Re: ukončení RD a nástup na nemocenskou
Kajan, nemocenské dávky mají pobírat nemocní. Vy nemocná nejste. Samozřejmě by zasloužil i lékař, který by Vám tu neschopenku napsal, ačkoli nejste nemocná. Budete nadávat, až se budou snižovat třeba průměry a procenta při výpočtu nemocenských dávek? Pak si připomeňte, že za to mohou i ti, kteří čerpají nemocenskou, přestože to nepotřebují, tedy i Vy.
Když se se zaměstnavatelem dohodnete na skončení prac. poměru a jako důvod uvedete péči o dítě do 4 let, tak Vám podpora nebude snížena. Vypočítávala by se z pravděpodobného průměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
20. 9. 2011 12:27
dobrý den,
5.11. mi končí rodičovská dovolená a měla bych nastoupit ke svému původnímu zam-teli avšak na jiné prac. místo, které je dle mého ji rizikovější a nechci riskovat své zdraví. proto mám v úmyslu nastoupit ihned na nemocenskou do konce roku a pak odejít úplně. jen nevím, co je pro mně lepší, jestli musím nějaké dny odpracovat nebo můžu ihned a z čeho se mi bude počítat nemocenská.
moc děkuji