Re: pracovní smlouva
ano, lze
§ 65 Skončení pracovního poměru na dobu určitou
(1) Pracovní poměr na dobu určitou může skončit také ostatními způsoby uvedenými v § 48 odst. 1, 3 a 4. Byla-li doba trvání tohoto pracovního poměru omezena na dobu konání určitých prací, upozorní zaměstnavatel zaměstnance na skončení těchto prací včas, zpravidla alespoň 3 dny předem.
(2) Pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby (§ 48 odst. 2) s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.
Re: pracovní smlouva
To je sice pravda, ale zam-nec nemá v ruce žádný "papír", že je zaměstnaný. Jak se pak prokazuje, že PP trvá (třeba pro někoho třetího) ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 9. 2011 8:55
Do zaměstnání jsem nastoupila na dobu určitou od 3.9.2010 do 3.9.2011. Poté mi zaměstnavatel ústně prodloužil smlouvu na dobu neurčitou. Když jsem s ním chtěl podepsat smlouvu, abych na to měla doklad, řekl mi, že se mi smlouva automaticky prodlužuje další den nástupu do zaměstnání po ukončení smlouvy na dobu určitou... mohl by mě někdo prosím poradit, jestli to takto lze? děkuji moc.