Re: zkrácení úvazku be mého vědomí
Pokud jste měl sjednaný kratší úvazek 37,5 h týdně nebo plný, ale ze zákona pro Vás platilo 37,5 h týdně (tzn. byla to práce v nepřetržitém nebo třísměnném provozu), pak bez Vašeho souhlasu nelze zkrátit. Nebo když určí zkrácený, tak by musel měsíční nebo hodinovou mzdu přepočítat tak, aby nebyla nižší.
Re: zkrácení úvazku be mého vědomí
Díky, ve smlouvě jsem měl 37,5 týdne a najednou šup na 6 hod. aniž bych to věděl. Takže bez mého souhlasu neplatné
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
21. 9. 2011 12:25
byl jsem dlouhodobě nemocný a po ukončení nemoci vzhledem k překážce na str. zam-tele (nebyla práce) jsem zůstal doma. Poté (po 1 měs.) jsem dostal výpověď. Bez mého vědomí jsem teď zjistil, že mi zam--tel zkrátil úvazek z 7,5 na 6 hod. Má na toto vůbec právo? Jde mi o to, že díky tomu zkrácení mi zkrátil i mzdu, tudíž mám malé peníze pro výplatu na ÚP, kam teď musím nastoupit. Děkuji. Pepa