Přečerpaná dovolená

• (neregistrovaný)

1. 10. 2011 13:23

Dobrý den

Prosím o radu.
    Zaměstnankyně nastoupila v září do PP a měla nárok na 6,5 dne dovolené. Nyní mi dala docházku a měla tam vyznačeno 10,5 dne dovolené. Jak to mám řešit? Můžu jí dát na 3 dny neplacené volno nebo by musela ona sama podat žádost o neplacené volno?

Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 10. 2011 18:48

atreus

Re: Přečerpaná dovolená
      Není mi jasné, jak se to mohlo stát, když čerpání dovolené určuje zaměstnavatel (tedy nadřízený zaměstnance), nikoliv zaměstnanec sám.
      Neplacené volno můžete dát jenom na žádost zaměstnance (a 3 dny by nestačily, když přečerpala o 4 dny).

• 1. 10. 2011 19:03

zuzkaZ (neregistrovaný)

Zaměstnankyně se ze zaměstnavatelem tak domluvila jinak by to asi do docházkového listu tak neuvedla-ty dny dovolené a asi si neuvědomila že nemá tolik dnů když zeovna nastoupila. Omylem jsem uvedla odpracovala celkem 12,5, dovolenou měla 9,5, nárok 6,5. Tudíž přečerpala dovolenou tak dám 3 dny neplacené volno. Nevím jinak jak to udělat.

• 3. 10. 2011 6:47

xy5

Nejde mi do hlavy, že nastoupila v září (letošního roku?) a píšete, že má nárok na 6,5 dne dovolené. Vždyť jí vznikl nárok max. na 1/12 celor. nároku. Zam-kyně má svého přímého nadřízeného, tak jí měl napsat neomluvenou absenci, pokud nechodila bez řádné omluvy do práce nebo, pokud pro ni zam-tel neměl práci a nechal ji doma, pak platit překážku na str. zam-tele (průměrem). Ale to si musí vyřešit někdo, kdo za zpracování docházky zodpovídá. Neplac. volno jí sama od sebe psát nemůžete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).