Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
3. 10. 2011 10:14
Dobrý den, prosím Vás mám takový dotaz. Jsem účetní ekonom ve školství a mám nad sebou ředitelku a pod sebou vedoucí recepce, která řídí další recepční. Na jaké % a z jaké částky mám nárok jako na příplatek za vedení? Řekla bych, že jsem druhý stupeň řízení a někde jsem vyčetla, že se těch 15-40% počítá z nejvyššího platového tarifu té dané třídy v které je zaměstnanec zařazen. Já jsem v deváté třídě, tedy nejvyšší tarif je 18 890 Kč. Měla bych tedy mít nárok na nejméně 2834 Kč? Nebo se pletu? Trošku mě totiž plete §124 zákoníku práce odst.4, kde je psáno, že zaměstnanci, který není vedoucím zamstnancem, avška je podle organizačního předpisu oprávněn organizovat , řídit a kontrolovat práci jiných zam .... a tam je rozpětí 5-15%. Tak nevím jestli náhodou třeba nepatřím do této skupiny zaměstnanců? Protože nejsem žádný vedoucí, jen ekonom-účetní. Ale recepční zadávám práci? Poradíte mi někdo? Děkuji moc za odpovědi.