Plátce zdravotního a sociální pojištění

• (neregistrovaný)

4. 10. 2011 20:32

Dobrý den, možná bude tento dotaz znít hloupě, ale nemám s tím žádné zkušenosti a našla jsem tuhle stránku a doufám, že mi poradíte.

Sestra začala pracovat v pohostinství na klasickou pracovní smlouvu. Sice v ní má stanovenou mzdu na hodinu, ale ve skutečnosti je placena podle tržby. Můj dotaz se týká toho, zda po ní zaměstnavatel může chtít, aby si sama odváděla celé zdravotní a sociální pojištění?! Neměl by si zaměstnavatel odvádět také svou část?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 10. 2011 22:21

v.e.n.d.y.

Re: Plátce zdravotního a sociální pojišt
      Pokud má sestra klasickou pracovní smlouvu a je zaměstnancem, musí zaměstnavatel ze zákona odvádět jak svou část, tak část, kterou srazí zaměstnanci z jeho výplaty na sociální a zdravotní pojištění. Také je povinen srážet daň z příjmu. Pokud nedodržuje pracovní smlouvu a zákony, brańte se...

• 5. 10. 2011 2:40

Karel501 (neregistrovaný)

ono je to těžký v těchto zařízeních, ale wendy má pravdu s tím, že z legální mzdy musí odvádět pojištění zaměstnavatel, a co je mimo to je "podnikatelské" riziko. Jedině ho prásknout na finančák a pracák

• 5. 10. 2011 7:33

Katka2 (neregistrovaný)

Můj dotaz
      >>>se týká toho, zda po ní zaměstnavatel může chtít, aby
      >>>si sama odváděla celé zdravotní a sociální
      >>>pojištění?!
      Zam-tel může chtít cokoliv. Pak jde o to, co si zam-nec ještě nechá líbit a co ne. A že je to celé mimo zákon je jiná věc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).