Re: Ukončení PP zaměstnance po roční nem
A to jste se nezajímali, zda předává lístky o trv. PN na OSSZ? Vždyť i podle konce podp. doby jste se měli zajímat, co se s ním děje. To jste ho vedli v evidenci jak? Na neschopence nebo jako neoml. absenci? Dle mého názoru má od 1.4.2011 doposud neoml. absenci, takže dluh na pojistném. Jak to s ním ukončíte, to je již na Vás. Bude mít u vás dluh nejméně na zdrav. poj. Asi využijete § 55 Zp.
Re: Ukončení PP zaměstnance po roční nem
tak to Vám nezávidím, alespoň víte do čeho jdete
třeba tam takovýchto zádrhelů bude více
každopádně o tom informujte vedení firmy, ať se rozhodnou, jak to budou řešit
čím dříve to rozřešíte, tím lépe pro vás všechny (ať se to netáhne do dalšího roku, to byste pak ještě měla problém třeba s RZD)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 10. 2011 9:37
Dobrý den,
můžete mi prosím někdo poradit, nastoupila jsem do nového zaaměstnání a hned problém, je tady vedený zaměstnanec, který měl nemocenskou od 26.5.2010. Myslaela jsem,že dosud i když už několik měsíců neodevzdal lístek na peníze. Na sociálce mi sdělili, že nem.ukončil 31.3.2011, takže víc jak půl roku, jakým způsobem s ním ukončit PP, když nereaguje na písemné výzvy, aby se dostavil do firmy a tel. mi nebere?