Re: doklad o výši ročního příjmu
Vy jste mi teda dala - vložit na má znavená bedra zodpovědnost za takové rozhodnutí :-)
v té a1) je napsáno , že se zde uvádějí příjmy podle §6 odst. 1a 10 ZDP. V tomto § o pojištění není ani slovo, takže měním svůj původní názor a hlasuji pro NEPOČÍTAT.
Re: doklad o výši ročního příjmu
Já jsem strašně na vážkách. Z druhé stany, do tohoto tiskopisu se přiznává vše - alimenty , příjmy z převodu nemovitostí, výhry.......Dětské přídavky by měli mít rodiny, kde jsou nižší příjmy. A on fyzicky ty peníze dostal. Tak fakt nevím. Přemýšlím i nad § 10. Každopádně děkuji, že jste si udělala čas. Asi to ještě nechám proležet v hlavě.
Re: manažerské pojištění-prosím alen1
je to trošku jinak, než jsem si myslela, zaměstnavatel je za něj nezaplatil, ale vyplatil je jemu. v podstatě jsou to takové jeho odložené prémie, které dostal za to, že u fy vydržel. když si to vysvětlím takto, tak by to do příjmů patřilo, ale když to má název pojištění, tak mi to do žádného chlívku nepasuje. Nezkusíme alen1 ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 10. 2011 13:11
Zaměstnanec měl roční příjem mínus daňové bonusy cca 152 000,-Kč. V prosinci dostal od zaměstnavatele manažerské pojištění ve výši 160 000,-Kč. Manažerské nevstupuje do hrubé ani čisté mzdy, jdou z něj pouze odvody. Mám jej započítat do příjmu v žádosti o dětské přídavky ? Na kontaktním místě mi nedokázali poradit. Setkali jste se s tím někdo ?