Délka posl. zaměstnání - vliv na podporu

• (neregistrovaný)

21. 10. 2011 7:05

Dobrý den,
    je pravda, že když poslední zaměstnání netrvalo alespoň 6 měsíců nemá človšk nárok na podporu v nezaměstnanosti?
    A když pracoval 5 měsíců pak u nás 3 a půjde na ÚP dostane podporu v nez.? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 10. 2011 7:33

jasná (neregistrovaný)

Re: délka posl. zaměstnání - vliv na pod
      Našla jsem k této problematice pouze toto :
      Kdo nemá nárok?
      •Uchazeč o zaměstnání, se kterým půl roku před zařazením do evidence zaměstnavatel skončil pracovní vztah z důvodu hrubého porušení pracovních povinností při výkonu práce
      •v posledním půl roce v evidenci na úřadu práce opakovaně sám ukončil zaměstnání, které mu zprostředkoval úřad práce
      •PvN nebude nově poskytována tomu uchazeči o zaměstnání, kterému náleží zákonné odstupné, odbytné nebo odchodné

• 21. 10. 2011 7:34

Líba (neregistrovaný)

Podmínkou přiznání podpory je 12 odpracovaných pojištěných měsíců v posledních 3 letech před evidencí.
      Pokud se jedná o opakovanou evidenci na ÚP, záleží na tom, jestli vyčerpal nebo nevyčerpal celou podpůrčí dobu. Nejdete v § 48 a 49 zákona o zaměstnanosti.

• 21. 10. 2011 7:44

miiisa (neregistrovaný)

Děkuji vám oběma moc! Z vašich odpovědí má člověk alespoň hned jasno.

• 21. 10. 2011 9:19

Lenka F. (neregistrovaný)

Teď mě docela zarazila jedna pracovnice ÚP u nás. Z jedné firmy, které zpracovávám mzdy, odešla paní na ÚP po 6 měs., před tím u jiné, kteou taky zpracovávám, čerpala PPM a RP, hned potom ukončila prac.poměr a nastoupila k nové. Pracovnice ÚP teď studuje její evidenční listy několik let zpátky - včera se dotazovala na 1 měs. z r. 2009, proč 1 měs. nebyl prokřížkovaný (dodat.zaplacené prémie) a dnes to samé rok 2008 (po ukončení MP - dovolená). Myslela jsem, že stačí prokázaná doba důch. pojištění i za pobírání RP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).