Re: délka posl. zaměstnání - vliv na pod
Našla jsem k této problematice pouze toto :
Kdo nemá nárok?
•Uchazeč o zaměstnání, se kterým půl roku před zařazením do evidence zaměstnavatel skončil pracovní vztah z důvodu hrubého porušení pracovních povinností při výkonu práce
•v posledním půl roce v evidenci na úřadu práce opakovaně sám ukončil zaměstnání, které mu zprostředkoval úřad práce
•PvN nebude nově poskytována tomu uchazeči o zaměstnání, kterému náleží zákonné odstupné, odbytné nebo odchodné
Podmínkou přiznání podpory je 12 odpracovaných pojištěných měsíců v posledních 3 letech před evidencí.
Pokud se jedná o opakovanou evidenci na ÚP, záleží na tom, jestli vyčerpal nebo nevyčerpal celou podpůrčí dobu. Nejdete v § 48 a 49 zákona o zaměstnanosti.
Děkuji vám oběma moc! Z vašich odpovědí má člověk alespoň hned jasno.
Teď mě docela zarazila jedna pracovnice ÚP u nás. Z jedné firmy, které zpracovávám mzdy, odešla paní na ÚP po 6 měs., před tím u jiné, kteou taky zpracovávám, čerpala PPM a RP, hned potom ukončila prac.poměr a nastoupila k nové. Pracovnice ÚP teď studuje její evidenční listy několik let zpátky - včera se dotazovala na 1 měs. z r. 2009, proč 1 měs. nebyl prokřížkovaný (dodat.zaplacené prémie) a dnes to samé rok 2008 (po ukončení MP - dovolená). Myslela jsem, že stačí prokázaná doba důch. pojištění i za pobírání RP.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
21. 10. 2011 7:05
Dobrý den,
je pravda, že když poslední zaměstnání netrvalo alespoň 6 měsíců nemá človšk nárok na podporu v nezaměstnanosti?
A když pracoval 5 měsíců pak u nás 3 a půjde na ÚP dostane podporu v nez.? Děkuji