Re: Přechod z PP na dobu určitou na DPČ
Jste-li na nemocenských dávkách,Váš pr.pom. uzavřený na dobu určitou skončí 31,10. Vy budete dál na ND , dokud to bude nutné, pak přejdete na PPM. Žádnou dohodu o PČ nepodepisujte,
protože pokud jste v PN, nebudete stejně pracovat, takže pojistný vztah nemůže vzniknout.PPM budete pobírat z prac.poměru, jestli splníte podmínku alespoň 270 pojištěných kal.dnů před nástupem
na PPM a pokud na PPM nastoupíte do 180 dnů od skončení pr.poměru ochranná lhůta).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
22. 10. 2011 12:23
Dobrý den, jsem ve 20 tt a koncem října mi skončí pracovní smlouva na dobu určitou (sjednána od 1.června 2011 do 31. října 2011). Následně bych měla podepsat dohodu o pracovní činnosti. Zajímalo by mne, zda tímto podpisem nepoškodím sama sebe. Tedy, zda budu mít nadále nárok na nemocenskou (pobírám od července, pač těhotná nemohu dále vykonávat druh práce sjednaný v pracovní smlouvě) ve stejné výši jako doposud a dále zda mi tímto podpisem nezanikne nárok na mateřskou, kterou bych měla nastoupit 1. února 2012. Děkuji za odpověď. Lon