Re: daň z nemovitosti
Na to tak nějak se musíte podívat na smlouvu kde bude nabytí právní moci. Je pro Vás určující pravděpodobně tento § 13a bod 10 ....(10) Nebylo-li do 31. prosince roku, ve kterém byl podán návrh na vklad práva vlastnického do katastru nemovitostí rozhodnuto o jeho povolení, je poplatník povinen za nemovitost, která byla předmětem vkladu práva vlastnického podat daňové přiznání nejpozději do konce třetího měsíce následujícího po měsíci, v němž byl zapsán vklad práva vlastnického do katastru nemovitostí. Daňové přiznání poplatník podává na zdaňovací období následující po roce, v němž vznikly právní účinky vkladu. Povinnost podat daňové přiznání nevzniká, pokud daňové přiznání za nemovitost podal současný společný zástupce nebo společný zmocněnec.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
25. 10. 2011 18:26
V roce 2010 jsem na Hypoteku koupila byt. byt jsem si prevzala 23.11.2010. Do katastru jsem byla zapsana jako vlastnik az v lednu nejak myslim to bylo kolem 15., pokud dobre pocitam tak bych v roce 2012 mela podat danove priznani za rok 2011 je to tak? dekuji