Re: PAMICA - náhradní volno
Podrobný seznam tam je, ale právě že z nich nějak nevyhovuje žádný. Buďto to krátí dovolenou nebo to dopočítává zdravotní pojištění. Zkusil jsem všechno, ale nedaří se. Ta nepřítomnost neplacené volno (právní nárok) též krátí dovolenou a nelze nastavit, aby dovolenou nekrátil (zatržítko je nepřístupné). No uvidíme, snad se ještě někdo ozve. I tak Vám děkuji za reakci.
Já asi příliš nerozumím otázce. U nás, pokud někdo dělá hodiny navíc s tím, že si je příští měsíc vybere, vykazuji v docházce a proplácíme jen stanovený měsíční úvazek a hodiny navíc eviduje vedoucí zvlášť. Příští měsíc si zaměstnanec vybere hodiny navíc, ale v docházce má opět plný pracovní měsíc...
Ale firma chce takto.Např.v prosinci zam.odprac.200 hod.Dostane zapl.200 hod.bez přípl.Se zamtelem je domluvený na čerpání NV za naprac.hod. čili v lednu si zam.vybere to,co naprac.v prosinci (v lednu neplac.) a zbytek hod.zase dostane zapl. jen to co odprac.Dotaz zní,jaký druh nepřítomnosti (v lednu) zvolit v programu PAMICA při čerpání NV.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
29. 10. 2011 9:40
Dobrý den, jak řešíte v programu PAMICA náhradní volna? Mzda je časová kombinovaná s úkolovou. U měsíční mzdy je mi to jasné ale u časové nevím. Zaměstnanec dostane zaplaceno vše co odpracoval včetně hodin navíc. Pak např.další měsíc dostane zaplaceno zase jen co odpracoval a jde mi hlavně o to, jaký druh nepřítomnosti zvolit při čerpání náhradního volna. Na poradenské lince Stormware mi poradili neplacené volno. Ale to krátí dovolenou a také dopočítává zdrav.pojištění,což je pro tento účel nežádoucí. Má někdo prosím toto vymyšleno,jaký druh nepřítomnosti použít?
Zkoušel jsem i hodiny nad úvazek zadat mínusem,ale program to neumožní.
Za případné rady děkuji.