Re: Dovolená a mateřská dovolená
dovolenou si můžete vyčerpat a nemusíte, na mateřskou se chodí 6-8 týdnů před plánovaným porodem.pokud si jí nevyberete, po uplynutí mateřsk písemně požádejte zaměstnavatele o čerpání dovolené a bude vám dovolená letošní těch 11 dní i na rok 2012 uhrazena a to celá, nepokrácená, ale nesmíte zapomenout požádat, automaticky se to nedává. pokud je svátek tak je svátek, nebere vám to dovolenou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
1. 11. 2011 11:39
Dobrý den, termín porodu mám 9.1.2012 a z HPP mám nevyčerpanou dovolenou 11 dní. Chtěla bych si před nástupen na MD dovolenou vybrat a následně tak navázat na MD. Od kdy bych měla čerpat zbývajících 11 dní dovolená, když bych brala v úvahu obě možnosti nástupu na MD, tedy 8 nebo 6 týdnů před porodem? A jak by to bylo v případě svátku 17.11., proplatil by se mi svátek nebo by ten den byl započítaný mezi dovolenou? Moc děkuji za odpověď.