Re: špatně zařazený pracovník -mzdové úč
Nepočítám plat, ale mzdu, takže nějaké tarifní třídy mi nic neříkají. Ale když nad vaším případem uvažuji, doplácela bych za každý měsíc 500,-Kč. Je pravda, že při dovolené, se tarif pokrátí na odprac. hodiny, ale zaměstnanec byl potom poškozený i při výpočtu dovolené. Protože dovolená se počítá z průměru, který by byl při navýšení třídy vyšší. A on tarif neměl navýšený, tudíž i výpočet dovolené byl nižší.
děkuji za odpověď, nejlepší řešení by bylo zohlednit doplatek i z náhrad za dovolenou, jenže to bych musela vypočítat za každé čtvrtletí průměry atd... a to bych si mohla asi hodit...
mám jen strach z toho, jak by se na tento způsob doplatku dívala kontrola, dostáváme totiž peníze na platy z KrÚ formou dotace a ta je každoročně zúčtována a na kraj se mi moc volat nechce
V takovém případě bych asi na ten kraj zavolala. Je to menší zlo, než potom vysvětlovat, obhajovat a třeba i opravovat. Co se týče řešení, souhlasím s jasnou, také bych doplatila za každý měsíc 500,- Kč. Nebo méně, ale v tom případě přepočítat i průměry na náhrady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
2. 11. 2011 7:58
prosím zkušenější mzdové účetní
jsme ZŠ, vrátila jsem se letos po PPM zpět do práce a zjistila, že kolegyně zařadila jednoho zaměstnance do vyššího stupně o rok později, tato chyba se táhne od roku 2006.
Po konzultaci s vedením bylo rozhodnuto, že bude zaměstnanci doplacen rozdíl v tarifním platu, tedy když měl mít měsíční tarif např. 17500 a měl 17000, tak doplatíme 12 x 500. To, že měl chybou snížený průměr pro náhrady řešit nebudeme.
Sedím nad tím už týden a začínám se do toho zamotávat,
když pracovník odpracoval celý měsíc je to jasné, dostane doplatek 500,-, ale zarazila jsem se u toho, když měl dovolenou, třeba 4 dny,a v měsíci bylo 23 prac. dnů, myslím si, že nemůžu počítat doplatek 500,-, ale 17000:23x19=14044
17500:23x19=14456
doplatek je tedy 412,-
myslíte je tento postup správný?
Budu vděčná za jakékoliv rady a poznámky