Re: daň.doklad nebo zjednodušený daň.dok
Dobrý den, Zákon o DPH mluví o tom, co na dokladu být musí, nepíše o tom co tam být může. Takže dodavatel na zjednodušeném dokladu uvedl rozpis DPH, což určitě může a já bych se vyvarovala přepočítávání DPH - uplatnila bych podle dokladu. Ale jen můj názor.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
3. 11. 2011 8:59
Prosím, četla jsem již mnoho názorů a stále nemám jasno - jak se prosím díváte na fakturu - daňový doklad v hotovosti, do 10.000, DPH je na něm počítána zdola (tj. základ a z něho spočítána DPH), netýká se spotřebního zboží - lze na tento doklad pohlížet jako na zjednodušený daňový doklad a v tom případě potom DPH přepočítám shora ? Nebo jak toto řešíte, jde mi o to, že na tomto dokladu chybí např. naše DIČ a prodávající se diví, když požaduji opravu ? Chtěla bych v tom mít již jasno a proto prosím o radu. Po přečtení zákona bych to chápala, že se jedná o zjednoduš. daň. doklad, ale četla jsem i názory, že pokud je vysloveně uvedeno faktura - daňový doklad, jedná se o řádný DD, tak nevím, jak si to vyložit. Doteď jsem vždy požadovala raději doplnění údajů, ale abych nepřidělávala práci zbytečně sobě i prodávajícím :-)
Děkuji a hezký den