Re: Vyrovnávací období - pro paní VH
Vyrovnávací období stanovené vnitřním předpisem může činit nejvýše 26 týdnů, ale může být i kratší. Pokud je vyrovnávací období stanoveno v týdnech, nikoliv ohraničeno konkrétním datem, je třeba odpočítat např. 26 týdnů, přičemž týden je 7 dnů po sobě jdoucích (omlouvám se, nemám u sebe kalendář, datum nemohu zkontrolovat). 10 týdnů i 25 týdnů možné je - zatímco zaměstnanci většinou požadují vyrovnávací období co nejkratší, zaměstnavateli naopak vyhovuje vyrovnávací období co nejdelší
Moc děkuji, takže pokud bychom měli PP od 11.7. 2011 a stanovili bychom vyrovnávací období 25 týdnů, tak poslední den je 1.1.2011?
A ještě bych se chtěla zeptat, zda musí být vyrovnávací období pro všechny zaměstnance , kteří pracují v nerovnoměrně rozvržené pracovní době stejné. Přijímali jsme během roku několik zaměstnanců a mám stanovit pro všechny stejné vyrovnávací období?
Ano, termín je OK, jenom se nejedná o 2011, ale 2012. Postupy jsou možné oba - všichni stejné vyrovnávací období (tj. ode dne nástupu), nebo diferencovaně podle postupných nástupů, takže v tomto druhém případě zaměstnavatel bude vypořádávat nároky najednou všem. Pokud bych to řešila u sebe, tak bych volila postup druhý, abych pak u všech začínala stejně a nemusela pamatovat, komu a kdy vyr. období končí.
Jěště Vás jednou chci poprosit o radu, už jsem se do toho zamotala. Pokud zaměstnanec A nastoupil 27.6.a stanovila jsem mu vyrovnávací období 26 týdnů, bude mít konec vyrovnávacího období 25.12.2011, zaměstnanec B nastoupil 24.10. a stanovila jsem mu vyrovnávací období 10 týdnů, konec vyrovnávacího období bude mít 1.1.2012. Poněvadž se tito zaměstnanci střídají ve směnách, myslíte, že by bylo lepší stanovit zaměstnanci B vyrovnávací období pouze 9 týdnů, které by mu končilo také 25.12.2011 ( jako zaměstnanci A ) a od 26.12.2011 jim stanovit oběma vyrovnávací období např. 26 týdnů, abych v tom neměla chaos a do stejného datumu jim pak naplánovat směny. Máte stanoven týdenní pracovní úvazek,že jde o nerovnoměrně rozloženou pracovní dobu ve smlouvě ? Myslíte, že by tam mohla být i délka vyrovnovácího období, poku by byla u každého zaměstnance jiná? Moc děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
3. 11. 2011 11:35
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti se stanovením vyrovnávacího období?
Ve vnitřním předpise máme stanoveno vyrovnávací období 26 týdnů. Můžeme mít i kratší ? Pokud máme prac. poměr od 27.6. a vyr. období 26 týdnů ,konec vyr. období je 25.12.? Lze stanovit i vyr. období např. 10 týdnů nebo 25 týdnů? Děkuji