Re: mateřská
Děkuji mnohokrát za odpovědi. Kde to (jaký paragraf), prosím, najdu v zákoně? Ještě jednou děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
4. 11. 2011 15:17
Dobrý den,
mám dotaz ohledně vyměřovacího základu pro mateřskou. Uvažuji, že bych v 1 roce dítěte nastoupila zpět do práce na částečný úvazek u svého zaměstnavatele(2 dny v týdnu). Mzdu bych tudíž měla 2/5 původní výše. Z čeho se mi pak bude počítat další mateřská (chtěla bych mít děti brzy po sobě)? Bude sociální správa brát v potaz, že mám částečný úvazek nebo na to nebude brát zřetel a vlastně bude počítat, že jsem vydělala pouze tak malé peníze (2/5 mé normální mzdy)?
Děkuji mnohokrát za informaci
Poměrně dost by mi to ovlivnilo výši mateřské a taky rozhodnutí, zda-li se mi vůbec vyplatí vrátit do práce (kdybych pak měla mateřskou o mnoho nižší, tak by se mi to vlastně vůbec nevyplatilo jít třeba na 1 rok do práce na 2/5 úvazek).