Re: Prosím mzdovky - odstupné přiznané p
Pokud jste vedena na ÚP nebo z jakéhokoliv důvodu nemáte jinde podepsané Prohlášení, pak jej můžete podepsat u toho původního zaměstnavatele, který Vám bude vyplácet odstupné. Podepsáno může být i na jeden měsíc.
Pokud by bylo daněno při nepodepsaném Prohlášení, bude daň 15% bez slev, ale bude zálohová (nikdo snad nemá odstupné nižší jak 5.000 ...) a slevu na poplatníka celoroční, nekrácenou si uplatníte až po závěru roku při RZD u nového zaměstnavatele nebo při samostatném podání DP.
Re: Prosím mzdovky - odstupné přiznané p
Děkuji mockrát, prohlášení jsem po ukončení pracovního poměru již nepodepsala, šlo mi o to, aby mi zaměstnavatel neuplatnil slevu na poplatníka bez podepsaného prohlášení, což nemůže, tedy přichází v úvahu pouze druhá varianta, tedy neuplatnění slevy a daněno bez slevy zálohová daň. Slevu si chci uplatnit až v daňovém přiznání. Děkuji mockrát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
5. 11. 2011 9:28
Dobrý den,
prosím o radu, zaměstnavatel mi nepřiznal odstupné, nyní mi přiznal odstupné až s tříměsíčním zpožděním. Tedy bude muset vyúčtovat dle mého názoru jako samostatný příjem do měsíce října a v listopadu bude uhrazeno. Předpokládám, že za tento samostatný příjem nebude moci býti poskytnuta sleva na poplatníka, neboť již nejsem tři měsíce zaměstnancem firmy. Předpokládám správně, tedy odstupné bude zdaněno 15 % bez nároku na slevu na poplatníka ?
Díky všem
Majda34