Re: OT: Dilia, OSA, Intergram, rozhlas,
Na to papirovani beztak umreme. Jestli se stat ridi podle toho co jim vyplnim do statistiky, tak se nedivim, ze jim to moc nejde. ;o)
Chtelo by to trosku vic lidskosti a porozumneni mezi podnikatelem a statnim urednikem. Nevim jestli jsem mel stesti, ale resil jsem neco ohledne podnikani na urade v hormim rakousku a pani urednice mi udelala kafe, mile se mnou pohovorila, vysvetlila vse co jsem potreboval, poprala mi hodne uspechu a formulare za mne dle mnou dodanych informaci vyplnila a ja je dosel jenom prekontrolovat a podepsat. Kdyz pak bylo neco potreba, tak zavola na telefon, pohovori se mnou co je potreba a vse se bez problem obratem udela. Zadna sikana jako u nas.
Dobra je napr. ted statistika, ktera asi netusi jak funguje zivot a jaky jsou u nas zakony. Chteji kazdy mesic mesicni obrat a to do 5 dnu po konci mesice. Asi jim jeste nikdo nerekl, ze na to vystavit danovy doklad ma podnikatel 15 dnu. Takze vse co vystavim s duzp 31.10. od 6.11. do 15.11., tak tam statistika nema a je toho je, kdyz jsou to sluzby koncici 31.10. a fakturovane nejdrive 6. ;o) Nektery mesic to ale treba stihnu do toho 5 vsechno, takze ani jako klouzave jim to nebude pasovat.
atd. atd. atd. mohl bych psat hodiny
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
7. 11. 2011 17:40
Mám takovou krizi, že bych se nejradši na vše vykašlala... Mám pocit, že jen neustále vyplňuju mraky naprosto zbytečných a nepochopitelných formulářů a všem jen vysvětluju, jaké množství nesmyslných poplatků musí platit... Dneska mě dorazil dopis, že jsme byli vybráni jako "zpravodajská jednotka" a další formuláře po nás chce přímo MPSV... Momentálně mám před očima Šafránka z Básníků a legendární razítka... Připadá to tak jenom mě, nebo je to všeobecně čím dál horší...