Re: úmrtí k 1. - mzda
jen můj názor..za 1. nemůže dostat nic,protože byl již mrten, v úmrtním listu je zemřel 1. ...takže poslední den jeho zaměstnání by měl být poslední den předchozího měsíce...takto bude asi nutno zpracovat i výplatu včetně proplacení dovolené, protože tato polední mzda by měla být součástí dědického řízení
ale jak uvádím, je to jen můj názor, mi umírali zatím jen klienti :-((
Ještě k tomu dědickému řízení - tam třeba mzda vůbec taky nepůjde, bohužel, zase ten otravný ZP - § 328 odst. 1 ZP:
"Peněžitá práva zaměstnance jeho smrtí nezanikají. Do výše odpovídající trojnásobku jeho průměrného měsíčního výdělku přecházejí mzdová a platová práva z pracovněprávního vztahu uvedeného v § 3 větě druhé postupně na jeho manžela, děti a rodiče, jestliže s ním žili v době smrti ve společné domácnosti; předmětem dědictví se stávají, není-li těchto osob."
a je to tak důležité tam něco psát, vždyť on mohl mít odpolední směnu na kterou nenastoupil, protože, bohužel zemřel ráno
proplatila bych dovolenou a uzavřela jeho PP 1.11.
myslíte, že se v tom jednom dni bude nějaká kontrola až tak "nimrat"? Já se domnívám, že nikoliv a určitě bych obhájila, že nemohl nastoupit, neboť v době nástupu do práce, bohužel, již nežil.
Souhlasím s xy5 - také jsem měla zam-ce, který zemřel při cestě do práce, ten den jsem nevykázala nic, jen jsem ukončila PP, proplatila 3 dny co odpracoval a zbývající dovolenou...nikdo se v tom zatím nerýpal, kontrola na OSSZ proběhla bez připomínek (i když nevím, zda se na to vůbec zaměřují)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 11. 2011 7:51
zaměstnanec zemřel 1. ráno = nepracoval, ale k 1. odhlášen
- jak spočítat mzdu za toho 1. - má nárok na vyplacení dovolené - dát mu na 1.omluvenou absenci bez náhrady?
nemůžu přece vše uzavřít předešlý měsíc, když je 1. ještě "ve stavu" pro OSSZ a ZP ne?