Re: dovolená nárok
Dovolená z loňska jí zůstává celá, pokud máte ve firmě 20 dnů, pak jí musí vyčerpat do konce roku, jinak jí propadne. Pokud máte 25 dnů, stačí vyčerpat 5 dnů a 5 převést. Za letošní rok jí opravdu vznikne dovolená jenom za odpracované dny, tj buď 1/12 nebo 2/12 (pokud odpracuje všechny dny, resp. může čerpat i tu loňskou dovolenou), vznikne nárok na 2/12. Za nemoc nic nekrátíte, krátila byste, pokud by odpracovala 60 dní a vznikl jí nárok na roční dovolenou.
Re: dovolená nárok
omlouvám se,špatně jsem četla. můžete jí převést 5 dní, takže vyčerpat by měla 10.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 11. 2011 14:06
Dobrý den,
poradil by mi prosím někdo s nárokem na dovolenou naší pracovnice? Nějak se nemůžu dopočítat, mám v tom docela guláš:( Z min. roku měla převod 15 dní dovolené, letos marodila od ledna do konce října..celkem 216 dní nepřítomnosti. Pravděpodobně už 60 dní neodpracuje do konce roku, vznikne jí tedy poměrná část za odpracované dny za letošní rok? Co ovšem s těmi 15 dny z loňského roku, ty jí zůstávají? Za nepřítomnost nic nekrátím?
Předem moc díky za rady!