Re: převod členských práv a povinností
Je to individuální, záleží fakt na lokalitě, a jde o to, jaká je ve městě poptávka. Z mé zkušenosti - až tak veliký rozdíl to není. Počkejte na jiné reakce.
děkuji Zdeňko, myslel jsem si totéž, dokonce jsem někde četl snad 10%, procento sem procento sam, to není pro mne směrodatné, šlo mi spíš o faktickou stránku jak jsem psal, jestli je to tak jak jsi psala ty a jak jsem si myslel já, tudíž +/- stejné (myšleno o pár set tisíc méně) nebo jestli je to za nějaký pakatel pár desítek tisíc, jak mi bylo tvrzeno od jednoho člověka, což si myslím, že na mě hrál tzv. levou...
1) při nákupu bytu nebo členských práv a povinností vřele doporučuji se seznámit s ekonomickým stavem SVJ či družstva/s.r.o.. Můžete něco koupit a zároveň získat povinnost se třeba 15 let podílet na splácení úvěru
2) osobně považuji formu SVJ za nejhorší způsob řešení bytové potřeby. SVJ se řídí paskvilem č. 72/1994 Sb., který řadu SVJ dostává do neřešitelných situací a který se má pro svůj nevyhovující stav rekodifikovat již asi 8 let. Bohužel nové znění je plánováno až na rok 2014
3) z mnoha důvodů se domnívám, že forma bytového družstva je daleko lepší pro osoby, které chtějí "pouze" bydlet. Samozřejmě pokus chce někdo s bytem nakládat (prodej, zástava, ubytovna mnoha cizokrajných dělníků atd.) je lepší forma vlastnická.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 11. 2011 18:01
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat za kolik (nebo o kolik levněji) se prodává byt v družstevním vlastnictví, resp. za kolik se převádí členská práva a povinnosti v bytovém družstvu na jinou osobu. Kdyby byl byt v OV řekněme že by se prodal za 1.300.000,- za kolik je možné "prodat" členská práva a povinnosti v byt. družstvu?
předem děkuji za odpověď
Guse