Re: odvod DPH použ.služ.auta i k soukr.ú
...
ajaj,,, od června tam mám i odpisy:(( no nic,opravím to v říjnu v interním dokladu za říjen si vezmu zpět část od června až září)
a ještě jeden dotaz, v září jsme nakoupili použité auto od dceřinné firmy z Polska, auto bylo tudíž bez DPH, tohle auto tam správně patří?že?
děkuji moc
Blanka
Re: odvod DPH použ.služ.auta i k soukr.ú
Patří tam jen vozidla u kterých byl uplatněn odpočet z PC (vracíte uplatněné), tak jako služby k provozu jen s odečteným DPH
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 11. 2011 13:50
Dobrý den, používáme služ.auta i k soukromým účelům.
Auto přiřazuji ve výši 1% v PC k základu daně, odvádí se z toho daň, sociální a zdravotní.
Každý měsíc podle procenta - soukr. km x služ. km. strhávám pracovníkům za PHM, a odvádím DPH na finanční úřad.
Každý měsíc podle procenta - soukr. kmxsluž.km odvádím
Finančnímu úřadu DPH z účtu 511 - tedy náklady související s provozem aut.Počítala jsem do toho i odpisy,
Po 1.4.2011 se krátí nárok DPH odpočtu u nově pořízených aut.
Dotaz zní: odpisy aut pořízené po 1.4.2011 do tohoto odvodu DPH již nezařazuji, protože jsem krátila nárok na odpočet DPH při pořízení auta?
Děkuji moc za pomoc
Blanka