Re: RZD
1) pokud jste neměla žádný příjem, ze kterého by jste zaplatila nějakou daň z příjmů, pak není co vracet a RZD nemá cenu
2) Co se týká možnosti odpočtu na manželku, pak do příjmů 68 000,- se počítá toto:..... Do vlastního příjmu manželky (manžela) se nezahrnují dávky státní sociální podpory, dávky sociální péče, příspěvek na péči, sociální služby, dávky pomoci v hmotné nouzi, státní příspěvky na penzijní připojištění se státním příspěvkem9a), státní příspěvky podle zákona o stavebním spoření a o státní podpoře stavebního spoření4a) a stipendium poskytované studujícím soustavně se připravujícím na budoucí povolání a příjem plynoucí z důvodu péče o blízkou nebo jinou osobu, která má nárok na příspěvek na péči podle zákona o sociálních službách4j), který je od daně osvobozen podle § 4 a příjem plynoucí z důvodu péče o blízkou nebo jinou osobu, která má nárok na příspěvek na péči podle zákona o sociálních službách4j), který je od daně osvobozen podle § 4. U manželů, kteří mají majetek ve společném jmění manželů, se do vlastního příjmu manželky (manžela) nezahrnuje příjem, který plyne druhému z manželů nebo se pro účely daně z příjmů považuje za příjem druhého z manželů,
..tedy nemocenská ANO, peněžitá pomoc v mateřství ANO ..ale Rodičovský příspěvek už NE
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 11. 2011 18:33
Dobrý večer, mám dotaz, bude mít smysl žádat zaměstnavatele o RZD za rok 2011 - od 1/2011 do 7/2011 jsem byla na nemocenské a od 8-12/2011 jsem na mateřské dovolené.
MD se počítá jako příjem? a může si mě případně uplatnit manžel pokud příjmy nepřesáhnou 68000,-Kč. Děkuji moc za odpověď.