Re: Pobyt na pracovišti mimo pracovní do
A co tam dělá? Pracuje? (tedy to, co nestihne udělat v normální prac. době). Nebo zneužívá prostředky zaměstnavatele k soukromému účelu?
Záleží na organizaci, jak je to v ní stanoveno, resp. na charakteru práce.
Někde tam být mohou (s je jen stanoveno, že tam nesmějí být přes noc nebo v neděli), jinde to mají zakázané.
Tím, že to není na příkaz nebo se souhlasem nadřízeného, nemá nárok na zaplacení přesčas.
pozor na problém např. s úrazem v době,kdy tam nemá co dělat,zam-tel by měl okamžitě přijmout opatření k zamezení popsané činnosti, protože jakmile to už zjistil a nibude konat, tak konkludentně souhlasí s tím, že to bude pokračovat a z toho pak může vyplynout pro něj odpovědnost za něco, o čem nemá ani tuchy,.
>>Dobrý den,
>>zajímá mne, jak postupovat při zjištění, že
>>zaměstnanec se zdržuje na pracovišti v organizaci mimo
>>vykázanou
>>pracovní dobu a to například 2 hodiny. Děkuji za
>>odpověď.
>A co tam dělá? Pracuje? (tedy to, co nestihne udělat v
>normální prac. době). Nebo zneužívá prostředky
>zaměstnavatele k soukromému účelu?
>Záleží na organizaci, jak je to v ní stanoveno, resp.
>na charakteru práce.
>Někde tam být mohou (s je jen stanoveno, že tam
>nesmějí být přes noc nebo v neděli), jinde to mají
>zakázané.
>Tím, že to není na příkaz nebo se souhlasem
>nadřízeného, nemá nárok na zaplacení přesčas. Děkuji za odpověď, zaměstnanec tvrdí, že si něco dodělává a hodiny si nevykazuje, mne zajímala otázka i z hlediska bezpečnosti pobytu na pracovišti mimo pracovní dobu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
20. 11. 2011 17:08
Dobrý den,
zajímá mne, jak postupovat při zjištění, že zaměstnanec se zdržuje na pracovišti v organizaci mimo vykázanou pracovní dobu a to například 2 hodiny. Děkuji za odpověď.