Re: Náhrada ztráty na výdělku-formulář
Rozhodné období - předchozí čtvrtletí nebo rok podle toho co je pro zaměstnance výhodnější
Ano vynásobí se ten průměr denní co vám výjde x počet neodpracovaných dní kvůli úrazu (je to tam myslím přímo takto napsáno např. ř. 10 * dny), svátky se také počítají a vyjde vám číslo od toho odečtete náhradu a ten jeden den, zbytek (rozdíl) dáte do 3 kolonky a to by vám pojišťovna měla uhradit.Ale prosím ještě můj názor o kontrolu
To jste špatně pochopila. Do bodu 5 (zmeškáno prac. dní) napíšete počet celých zmeškaných dní + počet zmeškaných hodin z prvního dne. A v bodě 5b napíšete, co vám vyšlo v 5a x počet celých zmeškaných dní + zmeškané hodiny z prvního dne nemoci.
No mě se to zdálo divný, proto jsem položila tento dotaz, ale stále nevím, jestli už jsem to pochopila ... :o))
Zatím vyřizuji ztrátu na výdělku od 2.8. do 30.9. jelikož PN stále trvá. Toho 2.8., který je prvním dne PN zaměstnanec odpracoval 2 hodiny. Pracovních dnů za toto období zmeškal vč. toho 2.8. : 43.
Jak tedy uvedu zmeškáno pracovních dnů ? 42,6 ?? Asi se smějete, to je blbost že ? Nebo to mám přepočítat na hodiny všechno ? To je matematika ....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 11. 2011 9:38
Dobrý den, prosím Vás vyplňuji formulář ztráty na výdělku po dobu PN a nejsu si jistá s následují věcí. Rozhodné období - hodiny odpracované v první den PN se od vypočítané náhrady mzdy odečítají.
Náhrada mzdy, kterou hradí zaměst. za první 21 dní PN činila 4.162,- a za 2 proplacené hodiny, které odpracoval 1 den PN zaměstnanec dostal mzdu 170,-- Kč hrubého. Znamená to, že 4.162 - 170 ?? ponížím o tuto částku náhradu mzdy a nebo jsem to špatně pochopila ?? Poradíte ??