Re: Přesčasy - hodinový průměr
Proč dělíte přesčasovými hodinami ?. Pro výpočet prům.výdělku se
použije výdělek z předchozího čtvrtletí ( bez náhrad) děleno odpracovanými hodinami. Z vYpočteného průměru se platí přesčasový příplatek , nejméně 25 %. Tedy máte-li správně průměrný hodin. výdělek 181,-, tak za 76,5 hodiny máte dostat Vaši mzdu a příplatek ve výši 3462.-
Výpočet u fixní měsíční mzdy je jiný v tom, žer do odpracovaných hodin v minulém čtvrtletí se musí započítat i hodiny svátků.
Re: Přesčasy - hodinový průměr
Na páskách 7-9 máte průměr spočítaný z II.Q a v říjnu se používá průměr spočítaný z III.Q.
Za přesčas vám přísluší mzda. U měsíční mzdy spočítaná z hodin aktuálního měsíce, u hodinové mzdy dle hodinové sazby. Pouze k přesčasovému příplatku se používá průměr, spočítaný z minulého Q., minimálně 25 %.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
24. 11. 2011 10:59
Dobrý den, můžete mi poradit, jak se vypočítává hodinový průměr za přesčasy. ( fixní mzda )
Počítá se hod. průměr za minulé čtvtletí?
Na výplatních páskách ( měsíce 7-9 ) mám uvedeno hod. průměr 181 .
Na pásce za 10 měsíc když vydělím uvedenou čásku 13 457,- : počtem přesčasových hodin 76,5 = vychází mi hod.průměr 175,90...
Je rozdíl u hodinové a fixní mzdy?
Moc děkuji