Re: Dovolená
§ 214
Zaměstnanci, jemuž nevzniklo právo na dovolenou za kalendářní rok ani na její poměrnou část, protože nekonal v kalendářním roce u téhož zaměstnavatele práci alespoň 60 dnů, náleží dovolená za odpracované dny v délce jedné dvanáctiny dovolené za kalendářní rok za každých 21 odpracovaných dnů v příslušném kalendářním roce.
Re: Dovolená
Je možné i to, pokud z-tel nařídí čerpání dovolené a vám nevznikne právo na dovolenou v této výši, pak je z-tel povinen vám zaplatit průměrem, ale to se moc nedělá, většinou se z-ec nepřímo "donutí" k čerpání neplaceného volna.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
28. 11. 2011 20:40
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat, jak to bude s dovolenou, když ke 30.11.2011 skončím pracovní poměr u jednoho zaměstnavatele, kde jsem pracovala celý rok 2011 a 01.12.2011 nastoupím k dalšímu zaměstnavateli. K dnešnímu dni mám u stávajícího zam. vyčerpáno 10,5 dne dovolené.
Účetní mi říkala, že mám u nich nárok na 18,5 dne (leden 2011 - listopad 2011), takže mi 8 dní proplatí při výpovědi.
Ale tím pádem, jak to bude u nového zaměstnavatele? Co když si budu chtít vzít nějaké volno mezi prosincovými svátky?