Dovolená

• (neregistrovaný)

28. 11. 2011 20:40

Dobrý den.

Chtěla bych se zeptat, jak to bude s dovolenou, když ke 30.11.2011 skončím pracovní poměr u jednoho zaměstnavatele, kde jsem pracovala celý rok 2011 a 01.12.2011 nastoupím k dalšímu zaměstnavateli. K dnešnímu dni mám u stávajícího zam. vyčerpáno 10,5 dne dovolené.
    Účetní mi říkala, že mám u nich nárok na 18,5 dne (leden 2011 - listopad 2011), takže mi 8 dní proplatí při výpovědi.
    Ale tím pádem, jak to bude u nového zaměstnavatele? Co když si budu chtít vzít nějaké volno mezi prosincovými svátky?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 11. 2011 21:19

zdenka01 (neregistrovaný)

Re: Dovolená
      § 214
      Zaměstnanci, jemuž nevzniklo právo na dovolenou za kalendářní rok ani na její poměrnou část, protože nekonal v kalendářním roce u téhož zaměstnavatele práci alespoň 60 dnů, náleží dovolená za odpracované dny v délce jedné dvanáctiny dovolené za kalendářní rok za každých 21 odpracovaných dnů v příslušném kalendářním roce.

• 28. 11. 2011 21:41

div (neregistrovaný)

Chtít můžete, ale záleží jen na zaměstnavateli, zda vám čerpání dovolené určí. Při změně zaměstnání musíte počítat i s tím, že prostě dovolenou mít nebudete.

• 28. 11. 2011 22:38

beta (neregistrovaný)

Je možné i to, pokud z-tel nařídí čerpání dovolené a vám nevznikne právo na dovolenou v této výši, pak je z-tel povinen vám zaplatit průměrem, ale to se moc nedělá, většinou se z-ec nepřímo "donutí" k čerpání neplaceného volna.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).