Re: pokladna v s.r.o.
OZ 196a
Nechytne, pokud doteď nenaslouchal doporučení účetní, tak to je marné. Řešila jsem podobnou situaci druhou pokladnou, do které byly vloženy jen podobné výběry z banky a za kterou zcela odpovídal jednatel. Po konci roku jsem to stejně vzdala a přestala jsem je účtovat.
V. naráží na situaci, když je jeden jednatel a společník, pak veškeré půjčky musí být předem schváleny rozhodnutím jediného společníka ( podpis před notářem) vč. smlouvy o půjčce.
- viz §196a Obch. zák.
Pokud si jednatel a společník nedá říct, pak je lepší tuto společnost jako účetní opustit
To předem je nutné, takže už teď nic nezachráníte
Já mám přesně stejnou zkušenost,jednatel a společ.vybírá z fi účtu, dokládá jen min. a stav pokl. se navyšuje. Upozorňovala jsem ho, ale nic se nemění. Půjčkou ani podílem ze zisku to řešit nechce kvůli bance-máme úvěr.Dále to neřeším, protože s hotov. disponuje pouze jednatel a já stav pokl. můžu papírově doložit.Co jiného dělat!?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
30. 11. 2011 14:33
Dobrý den, bývalá podnikající OSVČ si založila v loňském roce s.r.o. - je jediným společníkem i jednatelem. Velký problém je ovšem v tom, že na základě bankovních výpisů má výběry v hotovosti z firemního bank.účtu. Účtujeme (děláme účto externě)jako vklad do pokladny, která se tím neustále účetně navyšuje.Začíná to jít so celkem značné výše. I přes několikeré upozornění se to pořád opakuje. On prostě nemůže pochopit, že se nemůže pořád chovat jako OSVČ a vybírat si hotovost pro osobní spotřebu, ale že jsou to peníze firmy-právn.osoby.Tvrdí, že firma je jeho a proto si s penězi může dělat, co chce. Máte někdo něco podobného a jak to řešíte? Dávate ty výběry např.nedaňově jako úhrady bez dokladů? Děkuji za každou radu.