Re: Dodatečné DPFO prosím
Ta částka je vypočítaná z kontroly na FÚ, kdy nám ji za rok 2009 doměřili a za rok 2010 si máme podat dodatečné DPFO právě na tuhle částku. Závislá činnost tam nebyla, záloha byla zaplacená jako pravidelná pololetní záloha daně z příjmů.
Po podání dodatečného DPFO nám FÚ vrátí 2 565,- Kč.
Děkuji vám moc
Re: Dodatečné DPFO prosím
Pokud to tedy chápu správně, FÚ provedl za 09 kontrolu, kde Vám vyloučil doklady, které patřily do roku 2010. A na základě tohoto doměřil 2565,- na dani. Vy si máte podat dodatečné, kde uplatníte doklady, které byly vyloučeny z 09 a uplatnit je v tomto přiznání. Ale i když toto uděláte a dostanete se na nulovou daň. povinnost, pak Vám stejně vyjde k vrácení 1365,- které jste zaplatila. Do "mínusu" můžete jít max. při uplatnění zvýhodnění na dítě, ale to se mi v tomto případě nezdá.
Jinak 6.oddíl bude v ř. 78 1365,- v ř. 79 daň z ř. 74 (asi teda 0,-) a v ř. 80 rozdíl těchto řádků.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
30. 11. 2011 14:33
Dobrý den,
pomozte mi prosím, zamotala jsem se do vyplnění dodatečného DPFO a nevím jak dál.
Řádné DPFO:
daň 1 365,-
zaplacené zálohy 10 000,-
přeplatek 8635,-.
Dodatečné DPFO má vyjít tak, že mi bude FÚ ještě vracet 2 565.-.
Prosím, co bude v 6. oddílu a co v 7 oddílu?
Moc vám všem děkuji za pomoc, pořád mi to nějak nevychází.