Re: Ukončení p. poměru - co dělat?
§ 55 mě taky napadl, ale výpověď a důvod zrušení PP nelze měnit, ne? Když zaměstnanec ví, že tady má dohodu, můžu mu najednou poslat výpověď § 55? Navíc se mi to určitě vrátí zpátky, protože si to nepřebere.
Re: Ukončení p. poměru - co dělat?
Dle debat tady stačí 3 neomluvené absence k tomu, aby byl použit tento paragraf. Píšete, že skončil 21.11.2011, dnes je 1.12.2011 a nemá ukončení vyřežené, tudíž pracovní poměr neskončil, on do práce nechodí, vedete ho na neomluvené absenci.
Žádná výpovědní lhůta tam není - proto je to okamžité zrušení pracovního poměru. Koukněte na § 334 - 337 ZP na doručování písemností.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
1. 12. 2011 8:25
Se zaměstnancem jsme ukončili k 21.11. pracovní poměr dohodou. Pro ukončení si ani nepřišel, ani jej nepodepsal. Na naléhání šéfové jsem ho odhlásila ze SP a ZP, ale pracovní poměr pořád trvá, protože zaměstnanec nic nepodepsal. Každý den mu telefonuji, vždycky mě ujistí, že už vyráží z domu a hned přijde, ale nikdy se tak nestane. Šéfová mě teď nutí, abych mu poslala vše nepodepsané na adresu, kde podle řeči jeho kamarádů už dlouho nebydlí. Když to udělám a pošlu dvě vyhotovení, vím už teď, že se mi to jedno od něj podepsané zaručeně nevrátí, když ani není schopen přijít. Co mám dělat?
Děkuji za rady.