Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
1. 12. 2011 9:46
Dobrý den,
náš zaměstnanec měl dne 23.11.2011 pracovní úraz, přesto byl celý tento den v práci pak 24.11. půl den v práci a 25.11.2011 byl doma a od 28.11. až 30.11.2011 opět pracoval na žádost nadřízeného. Přesto, že jsem ho upozornila na to, že neschopenku vyplním tak jak pracoval, nyní požaduje odpracované hodiny do přesčasů na jiné dny a propaltit nemoc nebo si za odpracované dny vezme volno což mu zase nedovolí nadřízený z provozních důvodů.
Abych se přiznala jsem teď trochu zmatená jak toto vyřešit. Jak se vůbec postupuje v případě že je zaměstnanec nemocný a chodí do práce , když jsem namítala, že si neměl nechat vystavit neschopenku tak mi řekl, že to mu lékař nedovolil. ( jedná se o pohmoždění chodidla - výron - měl být v klidu). Když chodí do práce tak asi není nemocný myslale jsem že na neschopenku vyplním dny kdy pracoval a zbytek se doplatí. Ještě ke všemu to byl pracovní úraz :-((
Děkuji za každou radu.