Re: Jak opravit 2 x zapsanou fakturu
Pokud chcete podat dodatečné přiznání k DPH, bez opravy v období, kdy došlo k chybě by Vás program stejně neměl pustit. Já bych provedla storno dokladů, doložila a vysvětlila z jakého důvodu došlo k opravě daně + doplatit ihned částku, kterou jste si neoprávněně nárokovala. Pak Vám FÚ vyměří úrok z prodlení.
Jako druhá možnost je opravit to teď v posledním DPH - provést storno dokladů + napsat důvod, proč ke stornu došlo a čekat, že kontrola na toto období nepřijde a pokud ano, počítat s tím, že doměří penále od doby, kdy mělo dojít k vrácení neoprávněně nárokované daně a kdy k tomu došlo (tzn. do Vašeho posledního přiznání k DPH, kdy si zvýšíte svou daňovou povinnost)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
2. 12. 2011 8:58
Kolegyně udělala chybu a teď po mě chce radu. Mě se nic podobného nestalo, tak bych ráda znala i názor ostatních...
V 9. měsíci zapsala 2x stejnou fakturu, což znamená, že si neoprávněně nárokovala DPH. To, že musí podat dodatečné přiznání k DPH je jasné, ale co se zaúčtovanou fakturou?
Napadlo mě zapsat ještě jednou nyní s tím, že to bude mínusem a vše bude každý měsíc souhlasit na hlavní knihu... Je to jen nápad.
Jinak pokud myslíte, že je to naprostá hloupost, pak by nezbývalo než fakturu stornovat a účetnictví se vyrovná až po zaplacení 2 nárokovaného DPH.
Jak to vidíte?
Děkuji za každou radu