Re: Nárok na celoroční odměnu
Tak my máme stanoveno ve vnitřním předpise, že na roční odměny mají nárok všichni zaměstnanci, kteří byli v prac. poměru nejméně 6 měsíců. A vyplácíme poměrnou části.
Nevím, zda je rozdíl mezi celoroční odměnou a roční odměnou, ale hádám, že je to jenom slovíčkaření. My máme psáno, že se jedná o roční odměny vyplacených za podmínek jak jsem výše uvedla. Máme to ošetřeno ve vnitřních předpisech a jelikož jsme poměrně velká organizace, máme podnikového právníka, který nám takovéto věci sepisuje. Tak snad to nemáme špatně a je to v pořádku.
Já vám to nechci zpochybňovat, ale na školení jsem byla svědkem, jak se JUDr. Šubrt vyjádřil o nějakých ustanoveních kolektivní smlouvy, která platí pro všechny zaměstnance Ministerstva vnitra, že jsou naprosto chybná a nejsou v souladu se zákonem. A tam to pytlíkuje taky dost právníků.
Ale na druhé straně, když to vezmete selským rozumem - je-li něco roční nebo celoroční, tak by to mělo trvat celý rok. Jinak by se ty odměny mohly vyplácet čtvrtletně , měsíčně nebo pololetně. Rozhodně ale je směrodatné jak je to ošetřeno ve vnitřním předpisu .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
12. 12. 2011 10:59
Pracovnice pracovala v příspěvkové organizaci, 9 měsíců pak odešla do starobního důchodu při splnění všech zákonných podmínek.Nebyl jí vyplacena odměna při odchodu do prvního důchodu z FKSP (prý byla zrušena v třetím měsíci roku kdy odcházela do důchodu). Nyní její spolupracovnice dostali celoroční odměnu.
Má tato pracovnice nárok také na poměrnou část odměny?
Díky všem za případnou odpověď!