Re: Vrácení zálohy z roku 2009
Na ten rozdíl 9900 Kč bych vystavila fakturu - storno zakázy - poplatek - 9900 Kč + 19% DPH a zárověň bych odečetla zálohu 9900 + 19% DPH. Takže nakonec faktura bude na 0, ale my to dostaneme do výnosů a oni do nákladů. A to 19% DPH je v pořádku? Matně si vzpomíná, že když se odečítá záloha ve stejné výši jako plnění, není tam tedy rozdíl, takže se uplatní sazba dle zálohy.
Re: Vrácení zálohy z roku 2009
Jo to jsem si pak uvědomila a psala jsem doplnění dotazu. Tu fakturu vystavím jako storno poplatek - 9900 Kč + 19% DPH? A odečtu to samé, takže faktura bude na 0.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 12. 2011 6:29
Dobrý den,
v roce 2009 nám zákazník zaplatil zálohu 33000 Kč + 19% DPH 6270 Kč - celkem tedy 39.270 Kč.
Zakázka se nakonec neuskutečnila.
Teď jim budeme vracet zálohy ale jen 23.100 Kč + 19% DPH - na to bych asi vystavila opravný daňový doklad, kvůli tomu DPH.
Můžu to tak udělat?
Ale co s tím zbytkem, který mi zůstane na 324 - 9900 Kč a DPH. To DPH bylo odvedeno to bych už neřešila, ale co s těmi 9900 Kč - přeúčtovat do výnosů? Interním dokladem? Nic nebudu vystavovat pro toho zákazníka?
Předem mockrát děkuji za pomoc.