Re: HPP do 31.12.2011
Prosím, kde jste to četla?
Já už jsem z toho celá zmatená....co člověk to názor....
Dnes jsme tu diskutovali.....na stejné téma...
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=879606
Já četla toto 365/2011-
http://aplikace.mvcr.cz/sbirka-zakonu/SearchResult.aspx?q=365/2011&typeLaw=zakon&what=Cislo_zakona_smlouvy
Prosím připojte názor
znění § 39 po novele:
(2) Doba trvání pracovního poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami nesmí přesáhnout 3 roky a ode dne prvního pracovního poměru na dobu určitou může být opakována nejvýše DVAKRÁT. Za opakování pracovního poměru na dobu určitou se považuje rovněž i jeho prodloužení.
Přechodná ustanovení
1. Zákonem č. 262/2006 Sb., ve znění účinném
ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona, se řídí také
pracovněprávní vztahy vzniklé přede dnem nabytí
účinnosti tohoto zákona; právní úkony učiněné přede
dnem nabytí účinnosti tohoto zákona se však řídí dosavadními
právními předpisy, i když jejich účinky nastanou
až po dni nabytí účinnosti tohoto zákona.
Já se ztotožňuji s názorem Páji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
15. 12. 2011 14:50
Dobrý den, právě jsem něco četla o přechodných ustanoveních novely zákoníku práce 2012, a to: Pokud dosavadní HPP na dobu určitou do 31.12.2011skončí, může být nový HPP na dobu určitou uzavřen dle nových pravidel 1.1.2012, a to bez ohledu na to, zda byly případně před 1.1.2012 vyčerpány dosud možné 2 roky trvání HPP na dobu určitou,nepřihlíží se k němu. Takže HPP od 1.1.2010 do 31.12.2011 jako by nebyl a 1.1.2012 sepíši novou smlouvu a můžu 3x3 místo doby neurčité?
Děkuji za odpověď.