Re: SP vyšší zálohy - přeplatek
Děkuji, takže opravdu nemůžu požádat o převod přeplatku na zálohy roku 2012?? To mi příjde ale divné, co když se mi v podnikání přestane dařit přehled se dělá za předcházející rok, ale zálohy se musí platit ve výši z přehledu. Tak pak bych přeci byl rád za každou korunu, co mi vrátí. Tomáš
Re: SP vyšší zálohy - přeplatek
Neplatí "nevracení" jen pro případy, kdy OSVČ navýší platbu nemocenského nad vypočtenou částku? (v tom případě musí doplatit i důchodové tak, aby obě pojištění byly ze stejného vyměř. základu)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
15. 12. 2011 22:59
Dobrý večer,
jsem OSVČ, FO - platím si vyšší zálohy na sociální pojištění než mi vyšly z přehledu za rok 2010 s tím, že raději ať mám přeplatek než nedoplatek. Ale teď mi účetní řekla, že se přeplatky již nevracejí, je to pravda?? Když budu podávat přehled za rok 2011 v dubnu 2012 a vznikne mi přeplatek počítám tak +- 10.000,- tak mi ho nepřevedou ani jako zálohy na rok 2012?? Mám 2 roky do důchodu, takže by byl alespoň předpoklad vyššího důchodu??
Prosím o Vaše rady a názory
Moc děkuji Tomáš V.