Re: SP vyšší zálohy - přeplatek
Děkuji, takže opravdu nemůžu požádat o převod přeplatku na zálohy roku 2012?? To mi příjde ale divné, co když se mi v podnikání přestane dařit přehled se dělá za předcházející rok, ale zálohy se musí platit ve výši z přehledu. Tak pak bych přeci byl rád za každou korunu, co mi vrátí. Tomáš
Re: SP vyšší zálohy - přeplatek
Neplatí "nevracení" jen pro případy, kdy OSVČ navýší platbu nemocenského nad vypočtenou částku? (v tom případě musí doplatit i důchodové tak, aby obě pojištění byly ze stejného vyměř. základu)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
15. 12. 2011 22:59
Dobrý večer,
jsem OSVČ, FO - platím si vyšší zálohy na sociální pojištění než mi vyšly z přehledu za rok 2010 s tím, že raději ať mám přeplatek než nedoplatek. Ale teď mi účetní řekla, že se přeplatky již nevracejí, je to pravda?? Když budu podávat přehled za rok 2011 v dubnu 2012 a vznikne mi přeplatek počítám tak +- 10.000,- tak mi ho nepřevedou ani jako zálohy na rok 2012?? Mám 2 roky do důchodu, takže by byl alespoň předpoklad vyššího důchodu??
Prosím o Vaše rady a názory
Moc děkuji Tomáš V.