Re: Neplátce DPH prodej na Slovensko
Pokud se vám jedná o registraci v ČR, pak až překročíte obrat 1 mil. Kč za 12 měsíců po sobě jdoucích - viz. § 6 ZDPH.
Pokud se vám jedná o registraci v jednotlivých členských státech v EU, pak pro jednotlivé státy jsou limity odlišné - viz. § 18 ZDPH.
Informativní přehled registračních limitů pro potřeby § 18 pro zasílání zboží najdete v Pokynech pro vyplnění DaP k DPH.
Mám obrat do 100.000,-kč ročně. Pokud prodám něco soukromé osobě na Slovensko nebo do jiných států EU a nejsem plátce (příjemce zboží samozřejmě také ne, když je soukromá osoba), musím se jím tedy stát? A musím se jím stát i v té zemi do které prodávám?
Děkuji moc za odpověď.
Nemusíte. Pokud máte obrat celkem 100.000,- Kč, tak se plátcem ze zákona nestanete ani v ČR a ani na Slovensku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
17. 12. 2011 14:33
Dobrý den. Nejsem plátce DPH a jeden svůj výrobek v hodnotě 400kč jsem prodala na Slovensko soukromé osobě. Vyfakturovala jsem a DPH jsem nevyčíslila, protože nejsem plátce ani já ani příjemce zboží. Je to správně? Kdy se musím stát plátcem DPH v případě vývozu? Děkuji.