Re: Návrat po RD - změna na dobu určitou
Rozhodnutí je na Vás, od r.2012 však nelze uzavírat zástup za RD
neomezeně(byla výjimka z uzavírání p.p. na dobu určitou ), tedy jako s ostatními zaměstnanci na dobu určitou.
Máte-li dobu neurčitou, jsou si vědomi, že pravděpodobně s takovou změnou nebudete souhlasit.Nevíte-li si rady, přestože nejste v odborech, můžete se na ně obrátit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
19. 12. 2011 15:18
Dobrý den,
vracím se do zaměstnání po RD (3 roky). Moje místo je obsazené, nabídli mi jiné. S tím souhlasím. Ale nyní (měsíc před nástupem) mi sdělili, že se jedná o práci na dobu určitou (zástup za kolegyni, která půjde na mateřskou). S tím já nesouhlasím. Mám smlouvu na dobu neurčitou a není v mém zájmu to měnit.
Jaké mám v takovéto situaci možnosti????
- přistoupit na to co oni berou jako samozřejmost a dodatek ke smlouvě podepsat a pak za 2 nebo 3 roky odejít.
- v případě, že mi nenabídnou práci odpovídající mé kvalifikaci a na dobu neurčitou mi dají výpověď z nadbytečnosti???
- mám si stát na svém, že na dané místo nastoupím a až se kolegyně vrátí, že to se mnou budou řešit buď jiným pracovním místem a nebo výpovědí?
je ještě jiná možnost? Můžu se obrátit o pomoc na odborovou organizaci i když nejsem členem, mohou mi nějak pomoci???
Nebo jsem jen ubohý malý zaměstnanec, který nemá moc šancí vůči velké firmě?
Moc děkuji!