Návrat po RD - změna na dobu určitou

• (neregistrovaný)

19. 12. 2011 15:18

Dobrý den,

vracím se do zaměstnání po RD (3 roky). Moje místo je obsazené, nabídli mi jiné. S tím souhlasím. Ale nyní (měsíc před nástupem) mi sdělili, že se jedná o práci na dobu určitou (zástup za kolegyni, která půjde na mateřskou). S tím já nesouhlasím. Mám smlouvu na dobu neurčitou a není v mém zájmu to měnit.

Jaké mám v takovéto situaci možnosti????

- přistoupit na to co oni berou jako samozřejmost a dodatek ke smlouvě podepsat a pak za 2 nebo 3 roky odejít.
    - v případě, že mi nenabídnou práci odpovídající mé kvalifikaci a na dobu neurčitou mi dají výpověď z nadbytečnosti???
    - mám si stát na svém, že na dané místo nastoupím a až se kolegyně vrátí, že to se mnou budou řešit buď jiným pracovním místem a nebo výpovědí?

je ještě jiná možnost? Můžu se obrátit o pomoc na odborovou organizaci i když nejsem členem, mohou mi nějak pomoci???

Nebo jsem jen ubohý malý zaměstnanec, který nemá moc šancí vůči velké firmě?

Moc děkuji!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 12. 2011 15:31

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Návrat po RD - změna na dobu určitou
      Rozhodnutí je na Vás, od r.2012 však nelze uzavírat zástup za RD
      neomezeně(byla výjimka z uzavírání p.p. na dobu určitou ), tedy jako s ostatními zaměstnanci na dobu určitou.
      Máte-li dobu neurčitou, jsou si vědomi, že pravděpodobně s takovou změnou nebudete souhlasit.Nevíte-li si rady, přestože nejste v odborech, můžete se na ně obrátit.

• 19. 12. 2011 16:05

Katka2 (neregistrovaný)

K vašim možnostem:
      a) budete mít relativně jistou práci na 2 až 3 roky a kdoví co bude pak, třeba si vás nechají
      b) asi ano
      c) stát na svém si můžete, ale pak to může dopadnout jako b)

• 19. 12. 2011 22:01

markyna (neregistrovaný)

děkuji

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).