Re: Kdy je možné snížení platu?
Děkuju,také jsem si to myslela,ale nemám zkušenosti. Pokud musí plnit "fond pracovní doby",co se do něj počítá?Počítá se do odpracované doby nemoc, překážka u lékaře,dovolená,...Jede podle harmonogramu.Existuje něco,jako omluvená absence? Kdyby jí nepočítali hodiny za nemoc nebo dovolenou,tak by jí přece chybělo moc hodin?Najdu někde,co se bere jako odpracovaná doba v takovém nerovnoměrném směnování?
Re: Fonf pracovní doby
Záleží na tom, zda má rovnoměrné nebo nerovnoměrné rozvržení pracovní doby a jak.
Od zaměstnavatele má stanovený rozvrh směn.
Ale samozřejmě pro každého platí (ať je v rovnoměr. nebo nerovnoměr. rozvržení prac. doby), že jako odpracované se bere čerpání dovolené, náhradní volno, dále je omluvená nepřítomnost v práci - čili ptát se
"Kdyby jí nepočítali hodiny za nemoc nebo dovolenou,tak by jí přece chybělo moc hodin?" je nesmysl.
Re: Fonf pracovní doby
Asi máte pravdu,je to nesmysl,ale dělám třísměnný rovnoměrný...klasika.Ona má nerovnoměrný nepřetržitý-myslím.Jelikož má 37,5týdně,ale o víkendech dvanáctky.Dle harmonogramu má každý její týden jinou pracovní dobu.Jejich účetní jí řekla,že si musí svátek a lékaře (s dítětem asi 4hodiny) nadpracovat.Není to nesmysl?Při DPN by pak musela nadpracovat třeba 37,5h,což je blbost?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
31. 12. 2011 16:57
Mám dotaz: Pokud někdo pracuje dle platové stupnice NV 201/2009 (zdravotní personál) je možné snížení platu? Za jakých okolností? Pokud jsem měla dosáhnout platového stupně 10.12 a dali mi platový výměr nižší na 10.7 a jako důvod uvedli šetření finančních prostředků. Další platový růst nebude dalších 5 let. Jsme přízpěvková organizace-městská nemocnice.
Bohužel nedokážu odpovědět, jelikož pracuju v soukr.sféře. Můžete mé přítelkyni prosím někdo poradit?
Moc děkuju