Kdy je možné snížení platu?

• (neregistrovaný)

31. 12. 2011 16:57

Mám dotaz: Pokud někdo pracuje dle platové stupnice NV 201/2009 (zdravotní personál) je možné snížení platu? Za jakých okolností? Pokud jsem měla dosáhnout platového stupně 10.12 a dali mi platový výměr nižší na 10.7 a jako důvod uvedli šetření finančních prostředků. Další platový růst nebude dalších 5 let. Jsme přízpěvková organizace-městská nemocnice.
    Bohužel nedokážu odpovědět, jelikož pracuju v soukr.sféře. Můžete mé přítelkyni prosím někdo poradit?
    Moc děkuju

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 12. 2011 17:24

div (neregistrovaný)

Re: Kdy je možné snížení platu?
      Není co radit, stejně tak snižují platy hasičům, policistům a dalším. Jedině si najít jiné místo, jak bylo nadřízenými sděleno i nám.

• 31. 12. 2011 17:30

Tonka (neregistrovaný)

Re: Kdy je možné snížení platu?
      Děkuju,také jsem si to myslela,ale nemám zkušenosti. Pokud musí plnit "fond pracovní doby",co se do něj počítá?Počítá se do odpracované doby nemoc, překážka u lékaře,dovolená,...Jede podle harmonogramu.Existuje něco,jako omluvená absence? Kdyby jí nepočítali hodiny za nemoc nebo dovolenou,tak by jí přece chybělo moc hodin?Najdu někde,co se bere jako odpracovaná doba v takovém nerovnoměrném směnování?

• 31. 12. 2011 17:43

atreus

Re: Fonf pracovní doby
      Záleží na tom, zda má rovnoměrné nebo nerovnoměrné rozvržení pracovní doby a jak.
      Od zaměstnavatele má stanovený rozvrh směn.
      Ale samozřejmě pro každého platí (ať je v rovnoměr. nebo nerovnoměr. rozvržení prac. doby), že jako odpracované se bere čerpání dovolené, náhradní volno, dále je omluvená nepřítomnost v práci - čili ptát se
      "Kdyby jí nepočítali hodiny za nemoc nebo dovolenou,tak by jí přece chybělo moc hodin?" je nesmysl.

• 1. 1. 2012 16:37

Tonka (neregistrovaný)

Re: Fonf pracovní doby
      Asi máte pravdu,je to nesmysl,ale dělám třísměnný rovnoměrný...klasika.Ona má nerovnoměrný nepřetržitý-myslím.Jelikož má 37,5týdně,ale o víkendech dvanáctky.Dle harmonogramu má každý její týden jinou pracovní dobu.Jejich účetní jí řekla,že si musí svátek a lékaře (s dítětem asi 4hodiny) nadpracovat.Není to nesmysl?Při DPN by pak musela nadpracovat třeba 37,5h,což je blbost?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).